UDRUGA ISKRA ISCJELJENJA NA PIRAMIDI RTANJ

Udruga Iskra iscjeljenja , njezini članovi, simpatizeri i prijatelji posjetili su u lipnju jedno od najmisterioznijih mjesta u našoj blizini, piramidu Rtanj i odlučili provjeriti ljekovitost endemskog bilja sa toga područja te snimiti energije same planine. Mjesto spavanja u tih 5 dana bilo je na mjestu najjačih energija , kao da smo 5 dana bili na bioenergetskoj terapiji kod nekog iscjelitelja.

Ova sveta i mistična planina je najmisterioznije mjesto u Europi a svojim piramidalnim oblikom kao magnet odavno privlači na tisuće zaljubljenika, koji veoma često na njoj doživljavaju razne duhovne spoznaje.

O piramidi Rtanj kruže nevjerovatne priče, tako da je postala planina spasenja, planina vanzemaljaca, generator energije, mjesto koje posjećuju čudna bića… 

NLO udruženja i agencije iz cijeloga svijeta željele su postaviti istraživačke centre na Rtanj, ali država Srbija to nije dozvoljavala.

Čuveni autor „Odiseja u svemiru 2010“ Arthur Clark napisao je prije desetak godina da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina najvjerovatnije vanzemaljske civilizacije.

Zanimljivo je da je Hitler posjećivao Rtanj kako bi prikupio energiju. Pored energije tu je i najjači afrodizijak – Rtanjski čaj. Zabilježen je i slučaj da su nijemci za vrijeme drugog svjetskog rata pronašli na Rtnju, Grka koji ne zna kako se tu našao, pošto je posljednje čega se sjeća bilo da je čuvao ovce, na pašnjaku u svojoj zemlji.

Obronke vrha Šiljak krasi endemsko bilje (Saturea montana i Saturea satyris) koje raste samo na ovom mjestu. O njihovoj ljekovitosti već postoje prave legende. Čaj od Rtanjskog čaja pili smo svakoga dana.

Rtanjski čaj

Najveća misterija vezana za Rtanj jeste gravitacijsko  čudo. Magnetne i gravitacijske anomalije čine da avioni izbjegavaju da lete preko Rtnja, niski preleti su najstrožije zabranjeni, a čak i sateliti skreću za neki posto stupnja kad se nađu nad ovom planinom.

MJESTO ISCJELJENJA

Utvrđeno je da unutar ove planine postoje ogromne podzemne prostorije, a speleolozi su već pronašli više od 17 važnih pećina i odaja ispod zemlje. Na južnoj i sjeverozapadnoj strani planine, ispod vrha Šiljak locirana oko 450 metara visoka šupljina romboidne osnove, stranica od po 250 i 500 metara.

Ovaj ogromni podzemni prostor, zauzima istu onu poziciju na kojoj se, na već istraženim piramidama, najčešće nalaze rezonantne komore.Veliki vertikalni tunel, koji su istraživači prozvali Dimnjak, vodi duboko u utrobu planine, odakle ka površini izlazi izuzetna količina orgonske energije.

To je pozitivna energija za ljude i živi svijet, i zato je Rtanj poznat kao mjesto gdje se mnogi iscjeljuju.

Dimnjak je ovalnog oblika prečnika od oko šest metara i zarušen je od samog vrha u dužini od oko 110 metara. Odatle je prohodan u dubinu od čak 450 metara. Iz ugla energetike piramida, ovo je ključni podatak kojim se dokazuje da su rađene intervencije kojima bi se orgonska energija iz nižih speleoloških objekata Rtnja sprovela preko spomenute komore do vrha planine. Kako orgon nema masu, ti otvori bi planski kasnije bili zatvarani jer se energetski protok uspostavio.

Geometrija Rtnja još je interesantnija i prepuna je neobičnih ali očiglednih zakonitosti. Najistaknutiji vrhovi planine su Kusak, Baba i Šiljak, i kada se povežu imaginarnom linijom, formiraju trougao dimenzija čije strane su pet i šest kilometara. Sa samog Šiljka se odvajaju tri kraka koji su zaklonili dva ugla od po 105 i jedan od 150 stupnjeva. Otkud takva zakonitost, pitaju se istraživači ? Jedan krak može vizualno da se isprati u ravnoj liniji do dužine 3km, drugi je dugačak 1,5km a treći 750m. OVI REZULTATI ISTRAŽIVANJA DRŽE SE DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI.

Piramida Rtanj, Neven Carin, Todor Pešterski

Mjerenja su utvrdila da na Rtnju postoje neprekidne promjene energetskih polja. Vrh Rtnja – Šiljak uglavnom upija energiju, dok mjesto „Svetilište“ u podnožju planine, uglavnom zrači.

Energija izbija iz Rtnja vertikalno, u visokom vibratornom spektru, karakterističnom za bioenergetska iscjeljenja mnogih , čak i najtežih bolesti. Na “Svetilištu” svakodnevno smo boravili ujutro i navečer te mjerili na razne načine iscjeljujuće energije ovog svetog mjesta. 

Rtanj svijetleće kugle

Uglavnom, za ovo mjesto nisu nimalo neobične letjelice, vanzemaljci, svijetleće lopte koje se iznenada pojavljuju i nestaju. Da je sve ovo istina, potvrđuju prepričavanja turista, a naročito iskustva mještana koji se susreću sa nepoznatim vanzemaljskim gostima.

Postoji ona stara izreka, kada si otvoren cijeli svijet ti se otkriva i otvara. Vidimo se Rtnje nanovo u 5 mjesecu 2021, još moramo razgovarati o važnim temama .

Svi zainteresirani za putovanje na piramidu Rtanj 2021 mogu se javiti predsjedniku udruge na broj : 091 565 4848 Neven Carin

Post comment

Leave a Reply