2 GODIŠNJICA UDRUGE ISKRA ISCJELJENJA

Udruga Iskra Iscjeljenja

Udruga Iskra iscjeljenja svečano je proslavila svoju drugu godišnjicu proučavanja starih tradicija, kultura, znanja i prirodnih metoda iscjeljivanja u sklopu proslave Eko udruge Slapnica u prekrasnom kanjonu Slapnice.

Nanovo smo Slapnicu odabrali za našu proslavu jer je upravo na tom mjestu nastala ideja o zajedničkom radu i proučavanju starih i provjerenih prirodnih metoda iscjeljivanja sa naših prostora .

Zanimljivost je veća što su se ove godine okupili pravi maheri i umjetnici iz različitih područja djelovanja od slikara, odvjetnika, savjetnika, humanitaraca, radijskih voditelja, veleposlanika i to iz Rusije, doktora, kuhara, vinara i ostalih raznih i zanimljivih zanimanja. Smisao i ljepota istraživanja je u zajedništvu i zajedničkom proučavanje raznih metoda iscjeljivanja i ljekovitog bilja.

Mogli smo kušati puno vrsta domaćeg kulena, pršuta, domaćih pašteta, domaćeg kruha za predjelo. Glavna jela ne znam dal mogu sve nabrojiti ali bilo je šarana na rašljama, zeca i divljači u glinenim posudama, odojka, janjetine, kotlovine, graha … i vegetarijanskih menija za one koji ne jedu meso.

Žumberak se inaće proteže na 300km2 i teško ga je obići u jednom danu. To je još uvijek neistraženo područje prekrasne divljine i prašume Žumberka i trebate biti znalac ili domorodac da bi znali za najljepše kutke raja – mi znamo .

Ove godine pokazali smo novim članovima udruge iz Trinidada , Kenu i Ellaine područje netaknute prirode Žumberka , koji su bili oduševljeni viđenim. Posebno su iznenađeni susretljivošću i ljubaznošću Hrvata te su rekli da ovog nema ni u Americi ni u Trinidadu. Hrvatska je idealno mjesto za živjeti miran, siguran i zdrav obiteljski život. Usput smo im pokazali neke od naših crkava, slapova, potočića, biljaka protiv celulita , pećina ..

Udruga Iskra Iscjeljenja
Udruga Iskra Iscjeljenja
Udruga Iskra Iscjeljenja
Udruga Iskra Iscjeljenja
Post comment

Leave a Reply